D2_Ljudi

Hvala vam za sudjelovanje u natječaju "Pozdrav Ljetu"! Hvala za dobre, zanimljive i odlične fotografije koje objavljujete! 

Danas je nova podtema: Ljudi! Ovog puta fotografi sami odlučuju o kontekstu u kojemu će - unutar teme Pozdrav ljetu - prikazati ljude u svojim fotografijama. Portreti, akcija, ulična fotografija, dragi trenutci, zabava... što vam je drago! 

         

Naravno, uz poštivanje općeg pravila da ne bude voajerskih fotki, nepotrebne obnaženosti, dječje golotinje i vulgarnosti. Ali to se čini već prihvaćenim. Ipak, nije zlo ponoviti.

Posebno je važno da ljudi u objavljenim fotografijama budu stvarni motiv, a ne usputni dijelovi kadra. Da privuku pažnju gledatelja! 

          

Ponekad je to moguće izvesti tako da su svjesni kamere, a ponekad i nije. Jednostavno, ima onih koji neće svojevoljno pred fotić, koji su traumatizirani uvijek slabim i lošim fotkama na kojima se nalaze. Ako ste snimili takve, slobodno ih, kao i fotkice iz kućnih albuma - ostavite na svojem disku. Jednostavno, neće zračiti i neće pričati nikakvu lijepu priču! 

I danas je odlična prigoda da, makar naknadnim rezanjem gotovih fotografija (crop), pokažemo svi i umješnost kadriranja, uvježbavanu ovog ljeta i nedavnim natječajima! 

       

Prigoda je za izražajnost, za zanimljive priče, koje će loviti pažnju drugih fotografa... i nadamo se - uloviti je. 

Tri fotografije, označene kao D2 -1 do D2 -3. Do sutra (nedjelja) navečer do 21 sat.

Vjerujemo da će vrijeme posvećeno gledanju, komentiranju, lajkanju i interakciji s autorima u ovom natječaju biti korisno svima! 

A usput vas molimo, da ako ste pročitali ovaj uvodnik, to naznačite svojim Lajkom pod objavom u natječaju. Ne zato što nam trebaju lajkovi, već da stvorimo neki duh komunikacije i interakcije, onaj kojega gradimo već duže vrijeme - za vas, drage fotografice i dragi fotografi! 

Dobro vam svjetlo! Krenimo!